Jótállás

Garancia, szavatosság

A Béres Gumi Kft.

Székhely:2370 Dabas Szabadság út 1.
Telefonszám: +36-29-567-413
fax: +36-29-567-415
Adószám: 12229572-2-13

Az általa eladott termékre a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatossági időt vállal. Az ettől eltérő szavatossági idő vagy jótállás és ennek időtartama az adott áru mellett van feltüntetve. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a 49/2003. (VII. 30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.
Cégünk az általa eladott termékekre 12 hónap jótállást vállal az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó 151/203. (IX.22.)Korm. rendelet és az egyes javító-karbantartó szolgáltatásokra vonatkozó 249/2004. (VIII.27.) Korm. rendelet alapján. Ezek a Béres Gumi Kft. bármelyik telephelyén érvényesíthetőek. A fogyasztó jogvita esetén a megyei kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testület eljárását is kezdeményezheti. A jótállási idő kezdete a számla dátuma és amennyiben a termék mellett nincs külön jótállási jegy, akkor a számla egyben a jótállási jegy is. A jótállási körbe nem eső termékeinkre a vonatkozó jogszabályokban rögzített szavatossági idő jár.
Személy, kisteher és terepjáró gumiabroncsok esetében a garancia csak akkor érvényesíthető, amennyiben az abroncsot rendeltetés szerű használati körülmények között üzemeltetik és a felszerelésre valamint az üzemeltetésre vonatkozó előírásokat továbbá a gyártó előírásait betartják. Garanciális igény érvényesítésének feltétele a szakműhelyben történő felszerelés igazolása.

A Béres Gumi Kft kereskedő, az általa forgalmazott termékek(Gumiabroncsok, keréktárcsák, alkatrészek, gépkocsi felszerelési cikkek stb.) jótállásának elbírálását és az esetleges térítés mértékét a termékek gyártója vagy beszállítója bírálja el és határozza meg. 

A garanciális igény nem érvényesíthető:
- helytelen tárolás miatti hibákra,
-a jármű vagy tartozékainak hibája, pl. helytelen futómű beállítás stb. által okozott hibákra,
-a vonatkozó szabványok, és a gyártó által adott előírások figyelmen kívül hagyása miatti, szerelési- vagy üzemeltetési hibákra,
-javított abroncsokra,
-nem a rendeltetés szerinti célra használt abroncsok meghibásodására,
-baleset, rongálás vagy egyéb külső behatások okozta hibákra,
- versenyzés, sebességi vagy egyéb kísérleti használat közben bekövetkező hibákra.
A garanciális igények telephelyeink bármelyikén érvényesíthetőek, amelyekről a  http://www.beresgumi.hu/kapcsolat menüpont alatt található bővebb tájékoztatás.

Egyes gyártók által vállat jótállás túlmutat a törvényben meghatározott minimum időszakon, ezekről a termékekről bővebben itt tájékozódhat:

Michelin Hungária Kft. által forgalmazott márkákra(Michelin, BFGoodrich, Kleber, Kormoran, Tigar) élettartam jótállás vonatkozik!

Online bejelentkezés

Értékelések

Michelin abroncskereső

Találja meg a megfelelő abroncsot!

Akciók

Kapcsolat

Kapcsolat

Béres Gumi Kft.

H-2370 Dabas Szabadság út 1.