PNEUMIX® gáz töltés

A PNEUMIX® egy speciális, éghetetlen, teljesen ártalmatlan, környezetbarát gázkeverék (argon-nitrogén), melyet a legnagyobb biztonsági követelményeket támasztó légi közlekedés és az autós sport számára készített gumiabroncsok feltöltésére fejlesztettek ki.

A PNEUMIX® viszonylag állandó keréknyomást biztosít az eddig használt sürített levegővel történő feltöltéssel szemben. Ezáltal a gumiabroncsok kisebb igénybevételnek vannak kitéve.

 A PNEUMIX® gázkeverék használata a gumik élettartamának meghosszabbításához járul hozzá, elősegítve a profilkopás és az üzemanyag fogyasztás csökkentését, valamint a kilométer-teljesítmény emelkedését.

 A PNEUMIX® egy nagyon egyszerű elven alapszik. Az eddig alkalmazott, kompresszorral sürített levegő olyan nemkívánatos szennyeződéseket is tartalmaz, mint pl. olaj-, pára- és nedvességnyom, melyek károsak az abroncsokra. A levegőben lévő oxigén az alapja annak a hatásnak, ami a gumiabroncsok anyagának öregedéséért felel. Ez az öregedés a gyakori nyomásveszteség okozója. Az ebből adódó, előírt érték alatti abroncsnyomás és a nagy terhelés alatt álló jármű üzemeltetése akaratlanul is veszélyes túlhevüléshez vezethet, a kerék belsejében gyulladás következhet be, ami veszélyes defektek okozójává válhat.

A PNEUMIX® a már korosabb abroncsok természetes szivárgását is csökkenti, mivel az oxigénnél nagyobb méretű argon molekulák a mikroméretű repedéseken keresztül nehezebben távoznak.

Az üzemi hőfok emelkedésével (amely nagy sebesség esetén a forró aszfalton elérheti a 70-80 C fokot is) a levegővel töltött kerékben a vízpára gőzzé alakul, amely tágulásának következtében megnövekszik a keréknyomás. Ez befolyásolja a kerék rugalmasságát, ezért csökken az utazási komfortérzet is. A PNEUMIX® gázkeverék használatával ez a kellemetlenség is kiküszöbölhető,  a légnyomás ingadozása is lényegesen kisebb, és csökken a kerekek által keltett menetzaj.

HASZNÁLJA ÖN IS A PNEUMIX® GÁZKEVERÉKET AUTÓJÁHOZ! A LEGKÖZELEBBI GUMICSERÉNÉL KÉRJE A KEREKEK FELTÖLTÉSÉT PNEUMIX®-GÁZZAL!

Online bejelentkezés

Értékelések

Michelin abroncskereső

Találja meg a megfelelő abroncsot!

Akciók

Kapcsolat

Kapcsolat

Béres Gumi Kft.

H-2370 Dabas Szabadság út 1.