Klíma töltés, javítás

Járműveinkben a klímarendszerek egyre gyakrabban alapfelszereltséghez tartoznak, így a ma utjainkon futó modellek többségében megtalálható a manuális vagy automata klímaberendezés. Ahogy autónk más rendszerei úgy az autóklíma is rendszeres szervizelést igényel.

Bizonyos tömítetlenségek miatt a hűtőközeg autónk klímarendszeréből környezetbe kerülhet. Az alacsony hűtőközeg mennyiséggel, a nem hatékonyan működő autóklíma megnövekedő üzemanyag fogyasztást, nagyobb a káros anyag kibocsátást eredményezhet. A megfelelő komfortérzet eléréséhez és egészsége érdekben szükséges, hogy autója légkondicionálója hatékonyan és hibátlanul működjön. A klímaberendezések évente hűtőközegük 10-20%-át veszítik el, ami befolyásolja működésüket, rontja hatékonyságukat.

Ennek köszönhetően a hibátlanul működő klímaberendezés is hűtőközeg pótlást (klímatöltés) igényel bizonyos időszakonként. 

Amennyiben üres a rendszer akkor a klímatöltést nitrogénes nyomáspróbával kezdjük, ellenőrizzük, hogy  nincs-e szivárgás. Ha megtartja a 20 bar-os próbanyomást fél órán át akkor a rendszer gáz tömörnek minősül. Ha a rendszer nem üres, akkor a klímatöltést régi hűtőközeg lefejtésével kezdjük, melyet automata gépünk regenerál és eltávolítja belőle a szennyeződést. Ezután kezdődik a hűtőrendszer vákumolása illetve vákumon tartása (a rendszerben lévő nedvesség eltávolítása miatt szükséges, és a gáztömörség vizsgálatára is alkalmas). Ezt követően kezdődhet a hűtőközeg feltöltése számítógép vezérlésű automata géppel grammra pontosan, gyári adatbázisból.

Szükséges még a lefejtés során leválasztott olaj pótlása, a rendszer kenése miatt.

A klímagáz feltöltés során minden alkalommal töltünk UV festéket is a rendszerbe az esetleges későbbi szivárgások könnyebb feltárása érdekében.

Végezetül egy hőmérő segítségével ellenőrizzük a befújt levegő hőmérsékletét a klímarendszer működése közben.

 

A szolgáltatás igénybevételéhez személyes vagy telefonos bejelentkezés szükséges!

Kapcsolat

Online bejelentkezés

Értékelések

Michelin abroncskereső

Találja meg a megfelelő abroncsot!

Akciók

Kapcsolat

Kapcsolat

Béres Gumi Kft.

H-2370 Dabas Szabadság út 1.